БУДВА – ДУБРОВНИК – ОСТРОГ

06.12.19– Петок

Поаѓање во 22 чaсот со автобус од пред агенција и се оди преку Косово за Будва

07.12.19- Сабота

Пристигнување во Будва во утринските часови, посета на св. Стефан – едно од најатрактивните места во Црногорското приморје, сместување во апартмани. Попладнето прошетка во стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите Св. Иван, Св. Марија… Ноќевање.

08.12.19 Недела

– Факултативен целодневен излет до Дубровник, преку Тиват со брод – траект. Пристигнување во Дубровник и кратко разгледување на  стариот дел на градот: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, црквата Св. Влах, Дубровачката катедрала… Враќање за Будва преку Тиват со траект. Факултативна вечера во ресторан со музика. Ноќевање.

09.12.19 Понеделник

– Напуштање на вилите и се оди за Манастирот св. Василие Острошки, сместен високо на карпест планински масив и е најголемо Црногорско светилиште и  манастир на Балканот. Основан е од Василије во 17 век и се верува дека моштите на св. Василије Острошки се чудотворни кои се најдуваат во Горниот Манастир. Посета на трговскиот шопинг центар Делта Сити – Подгорица, и се продолжува за Македонија, ноќно возење со попатни паузи.

ЦЕНА: 59 евра/3660 денари во студија – 2 ноќевања    Со уплата до 15.11.2019

ЦЕНА: 69 евра/4280 денари во студија 

Во цената е вклучено:
– автобуски превоз на дадената релација
– 2 ноќевања во студија во Будва(секое студио има сопствено купатило,спална)
– организација и придружник на патувањето.

Во цената не е вклучено:
– патничко здравствено осигурување – без франшиза (200 денари)
– целодневен излет до Дубровник  (20 евра)
– влезници за културно историските споменици,
– превоз од Долниот до Горниот манастир Острог – повратна (2 – 3 евра)

Напомена: Рок на пријавување до 30.11.2019 година.

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.

За овој аранжман важат општите услови за патување на СКТМ.

ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ОД КАВАДАРЦИ,НЕГОТИНО,ВЕЛЕС,ШТИП,СКОПЈЕ