Природна воздушна ‘Спа’: На 856 метри надморска височина, природната хортикултура на Отешево се преплавува со дива растенија на смрека и дрвја кои произведуваат високо квалитетно ниво на кислород. Од таа причина, на помалку од еден километар од хотелот Lakeview постои болница која е специјализирана за рехабилитација на белите дробови и респираторен систем, каде што пациенти од цела Македонија и надвор го посетуваат  со цел да бидат третирани за астма и разни респираторни проблеми, постоперативни процедури или рехабилитација на болести.

Климата во сливот на Преспа предвидува топли летни денови и ладни летни ноќи, совршена комбинација за гостите да уживаат во секојдневните летни активности и целосно да ги наполнат батериите додека спијат мирно  и удобно цела вечер.

Од 2012 година, хотелот ‘Лејквју’ била локацијата на неколку популарни македонски музички спотови, филмови и ТВ-емисии, вклучувајќи ги ПреспавДеца на сонцето и „Свирет Jaа“ на Есма Реџепова.

Цените се дадени по соба