ВИКЕНД ВО ЦРНА ГОРА OСТРОГ

ВИКЕНД ВО ЦРНА ГОРА OСТРОГ

11.09-13.09.2020

18.09-20.09.2020

25.09-27.09.2020

02.10-04.10.2020

16.10-18.10.2020

Будва – Сутоморе – Бар 

 3 ДЕНА СО  2 НОЌЕВАЊА-АПАРТМАНСКО СМЕСТУВАЊЕ И ПРЕВОЗ СО ВИСОКО ТУРИСТИЧКИ АВТОБУС И СТРУЧЕН ВОДИЧ
МОЖЕ ДА СЕ ПАТУВА И СО ЛИЧНА КАРТА

ПЕТОК – Состанок на групата во 14.00 часот кај паркингот на Спортски Центар „Борис Трајковски“ и поаѓање за Црна Гора. Се патува  преку Косово и Албанија со попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Црна Гора (Сутоморе) во вечерните часови. Сместување. Ноќевање.

САБОТА –  Во 09.00часот поаѓање за Острог. Посета на манастирот кој датира од 17 век, основан од Василие Острошки. Се посетуваат Горниот Манастир, Долниот Манастир и црквата која се наоѓа помеѓу Горниот и Долниот Манастир. Околу 14 часот патувањето го продолжуваат за Будва. Слободно време за индивидуален разглед на градот од околу 3часа. Враќање  во Сутоморе во вечерните часови. Ноќевање.

НЕДЕЛА – Во 11.00 часот. Поаѓање од Сутоморе за Бар. Слободно време за прошетка покрај пристаништето во центарот на градот или пак посета на дворецот на Крал Никола во Бар. Во 14,00часот поаѓање за Македонија. Се патува преку Албанија и Косово. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

цена  3500 денари *со вклучен тест

Агенцијата има резервирано термин за тестирање време и место, доколку патникот сака ќе може и индивидуално да се тестира (минус 1200ден), а пред поаѓање на водичот мора да му приложи негативен резултат на IgM aнтитела. Доколку патникот добие позитивен тест за корона, парите за аранжманот се враќаат.

Во цената е вклучено:
– Превоз на релација Скопје-Црна Гора -Скопје
– 2 ноќевања  во Сутоморе-апартманско сместување
– Посета на Острог, Будва, Бар
–  Организација и реализација на патувањето.

Во цената не е вклучено :
– Излетничка такса во Црна Гора 1 евро
– Патничко-здравствено осигурување

*доплата за 1/1 соба 50% од аранжманот

* 30% попуст за деца до 12години

За време на патувањето ќе бидат запазени сите протоколи, задолжителна дезинфекција при влез во автобус, одржување на дистанца на патници кои не патуваат заедно.

Се патува со 75% исполнетост на автобусот.

За време на патувањето во автобус задолжително е носење на маска со која се покрива устата и носот. Патниците се должни за цело време траење на патувањето да внимаваат на својата безбедност и на безбедноста на цела група, и да ги почитуваат правилата и препораките на водичот.

Напомена: организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

 За ова патување важат општите услови за патување на СКТМ
За реализација на ова патување потребен е минимум од 45 патници